Olika typer av implantat och tekniker

Tandimplantat finns i olika storlekar, höjder och typer. Sveatandklinik kan hjälpa dig att avgöra vilket alternativ som är bäst för dig, beroende på dina specifika behov.

Det finns tre huvudtyper av implantat:

  • Singelimplantat
  • Delimplantat
  • Hel käke

Om ditt käftben inte kan stödja tandimplantat kan flera tekniker användas för att återuppbygga ben, återställa din naturliga käklinje och ge en stabil grund för implantatbärade tänder. Dessa inkluderar:

  • Benförstoring. Detta innebär att du återställer eller regenererar ben i käken när det inte kan stödja implantat på annat sätt. Forskning visar att användning av bentillsatser och tillväxtfaktorer för att stärka benet i allmänhet uppnår de bästa resultaten.
  • Sinuslyft. Även kallas sinusförstoring eller sinushöjning, detta innebär att man lägger till ben under sinus i fall där det naturliga benet har försämrats på grund av saknade övre ryggtänder.

Om din käke inte är tillräckligt bred för att stödja tandimplantat kan bentransplantat läggas till i en liten ås eller ett utrymme som skapas längst upp på käken.

Idag så finns det tillgång till mycket avancerad 3D-bild och behandlingsplanering som används för kirurgisk planering för implantat, detta har resulterat till att man har gjort implantat procedurer snabbare och mycket förutsägbara.